Medicinska pedikura - Vabljeni na BREZPLAČEN pregled stopal in svetovanje

Medicinska pedikura v Ambasadi Zdravja Maribor
 
Medicinska pedikura kontaktVečina od nas se slej ko prej sooči s težavami z nogami. V Ambasadi Zdravja v Mariboru bomo poskrbeli za Vaše težave. Storitev opravljamo s kirurško sterilnimi instrumenti,  vrhunsko in najsodobnejšo opremo za nego nog ter strokovno usposobljenim osebjem. Svetovali Vam bomo tudi o negi in  pravilni izbiri izdelkov za nego nog in stopal.
 

Medicinska
PEDIKURA 2.0

Medicinska pedikura
 
Medicinska pedikura je postopek za nego stopal in nohtov na stopalih. S tem kozmetičnim in medicinskim postopkom vzdržujemo vzdržujemo zdrava in higienska stopala. Postopek je odvisen od tegob na stopalih. Ker so stopala najbolj obremenjen del človeškega telesa, se pogosto srečujemo s težavami kot so –  otiščanci, kurja očesa, vraščen noht, zadebeljena koža, zadebeljen noht, glivičnimi  nohti in odvečna koža na stopalih. Z medicinsko pedikuro v Ambasadi Zdravja in pravilno nego doma , po nasvetu pedikerke, se lahko tegob, ki so lahko neprijetne in boleče hitro in učinkovito znebimo.

Noge so zelo pomembne v našem vsakdanjiku, saj nosijo celotno lastno težo. Zelo pomembna je skrb za stopala pri vsakem posamezniku, še posebej pri tistih, ki večji del dneva preživijo stoje ali so prisiljeni nositi neprimerno obutev na delovnem mestu. Zelo pomembna je tudi za vse športnike, rekreativce in ljudi s preveliko telesno težo. Ne smemo pa izpustiti najbolj rizične skupine - to so diabetiki. Namen medicinske pedikure so lepa in zdrava stopala, in to od konic vaših prstov na nogah in vse do pet. Skrb za naše noge je ključna, pomaga tudi ohranjati ravnovesje med dušo in telesom.

 
 
 
KOMU JE MEDICINSKA PEDIKURA NAMENJENA ?

Medicinska pedikura je namenjena vsem , ki jih pestijo različne težave na stopalih in tudi vsem , ki si želijo ohraniti zdrava in lepa stopala. Namenjena je vsem starostnim skupinam, tako moškim kot ženskam. Medicinska pedikura je tudi prava odločitev za bolnike s sladkorno boleznijo. Za sladkorne bolnike imamo specialne izdelke za nego nog po pedikuri.

Kdor začne za svoje noge skrbeti v mladosti, zmanjša možnost težav kasneje v življenju, kot so atletsko stopalo in druge glivične okužbe, izboljša videz in počutje nog. Postopek pedikure in izdelke, ki jih uporabljamo za nego po pedikuri, prilagodimo stanju in potrebam vaših nog.

Medicinska pedikura je zelo pomembna tudi za starejše, saj se s staranjem slabšata prekrvitev in gibljivost nog.  Z leti  se pojavlja vedno več težav s  stopali, zaradi sprememb, ki so povezane s  staranjem.  Iz prakse ugotavljamo , da je vse  prepogosto  vzrok težav na stopalih  nepravilna nega stopal.
 
Imate težave s slabšim vidom in se ne morete prepogniti  kot ste se včasih? Ne morete  dvigniti noge ali vas roke ne ubogajo, ko želite  biti natančni in si porezati nohte? Vaša zaskrbljenost za rešitev je odveč!
 
Obiščite AMBASADO ZDRAVJA v Mariboru, kjer bo za vas in vaše noge vrhunsko in strokovno  poskrbljeno ter si privoščite medicinsko pedikuro. Postanite ponosni, da hodite na pedikuro in privoščite svojim stopalom le najboljše.


KAJ PONUJAMO ?

Medicinska pedikuraMEDICINSKA PEDIKURA

Namen medicinske pedikure je odpraviti težave in poskrbeti za zdravo stopalo. Medicinska pedikura zajema: pregled stopal, urejanje glivičnih nohtov, ter svetovanje o negi in zdravljenju le teh, odstranjevanje kurjih očes in otiščancev brez bolečin, odstranjevanje poroženele odvečne kože in težav razpokanih pet, saniranje vraščenega nohta.

KLASIČNA ESTETSKA PEDIKURA

Namen klasične estetske pedikure je predvsem  ohraniti zdravo stopalo in ga narediti privlačnega. Pedikura zajema, pregled stopal, oblikovanje in krajšanje nohtov, odstranitev manjše količine poroženele kože. Vsaka pedikura se zaključi z nanosom vrhunskih krem ali balzamov, po želji pa vam nohte tudi polakiramo. Pri pedikuri uporabljamo izdelke ALLPRESAN in posamezne specialne izdelke.
 
Ne dovolite si zanemarjenih ter bolečih nog.

 
 
Medicinska pedikuraDOBRO JE VEDETI

VRAŠČEN NOHT

Unguis incarnatus je medicinski izraz za vraščen noht. Noht se vrašča v okoliško mehko tkivo (obnohtni kanal), kar povzroča bolečino, ki lahko privede do vnetja in okužbe. Vraščen noht je najbolj pogost pri palcu, lahko pa tudi na drugih prstih in se pojavlja tako pri moških kot ženskah in popolnoma pri vseh starostnih skupinah.  Vzroki, da se začne vraščati noht so različni , lahko je vzrok poškodba (mehanska), neprimerna obutev, nepravilno oblikovanje nohta in nega in razna bolezenska stanja nohta, kot so glivice.

RAZPOKANE PETE

Pete razpokajo zaradi suhe kože, ki se poškoduje. Te poškodbe lahko nastanejo zaradi preveč odebeljene kože na določenih predelih, najpogosteje so to predeli pet. Koža se začne upirati nenehnemu prevelikemu pritisku in začne pokati. Predvsem je pomembna nega doma, če želimo te neprijetnosti preprečiti.

OTIŠČANCI IN POROŽENITVE

Otiščanec je plast odmrlih kožnih celic, ki se razvije zaradi trenja. Otiščanci se lahko razvijejo na vseh predelih stopala, pogosti so na prstih na nogah ali na konicah prstov. Najpogostejši otiščanec je med prsti zaradi pretiska in trenja zaradi vsakdanje hoje. Enako kot otiščanci so tudi poroženitve sestavljene iz odmrlih kožnih celic. Poroženitve se večinoma razvijejo na petah. Razvijejo se naravno, da ščitijo peto pred prevelikim pritiskom. Če postane poroženitev pretanka ali predebela, se lahko koža pod njo pretrga, kar povzroča neudobje in bolečino.

GLIVIČNA OBOLENJA STOPAL IN NOHTOV

Glivice na nohtih – ONIHOMIKOZE – povzročajo spremembo strukture nohta in posledica tega je, da se noht začne debeliti, spremeni barvo (rumena), noht se lomi in drobi. Nohti lahko postanejo boleči in imajo specifičen neprijeten vonj. Posledično lahko noht tudi odpade. V Ambasadi Zdravja v prvi vrsti poskrbimo za to, da ste kar najbolje seznanjeni s stanjem vaših stopal in nohtov. V kolikor so vaši nohti glivični, vam svetujemo predvsem, kako lahko sami prispevate, k čim hitrejši ozdravitvi vaših nohtov. Najpomembnejša je odločitev, da se želite ozdraviti.  Poiščite najboljšo metodo s pomočjo naše pedikerke.

Naša pedikerka bo pravilno in skrbno uredila glivične nohte. Bistvenega pomena je, da ste dobro informirani, da prekinete krog okužbe , izberete pravilen za vas odgovarjajoč način zdravljenja. Za to in še več bo poskrbelo naše strokovno osebje. Zavedajte se, da je postopek zdravljenja glivičnih nohtov in stopal dolgotrajen  postopek, ki zahteva veliko samodiscipline in rednih obiskov pedikure.  Zaupajte nam, saj smo pravi odgovor na vaše težave.